Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Header
Stad Leiden Stad Leiden Stad Leiden Stad Leiden
Stad Leiden Stad Leiden Stad Leiden Stad Leiden
Stad Leiden
0 Review | Review toevoegen
Historische oude kaart van Leiden uit 1649 door Joan Blaeu.

Standaard levertijd

3

€ 62,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Leiden - oude historische kaart van Blaeu. Historische kaart van Leiden uit 1649 genaamd Leiden.

De kaart is gemaakt door de bekende cartograaf Joan Blau. Joan Blaeu werd in 1596 geboren als zoon van Willem Blaeu. Vader Willem vestigde zich in 1600 in Amsterdam als kaartenmaker, drukker en uitgever van vermaarde atlassen. Vader en zoon Blaeu behoren tot de beroemdste cartografen van de wereld. In 1649 verscheen de atlas Toonneel der Steden, waarin kaarten stonden van de meeste vestingsteden van Nederland. Deze atlas werd gekocht door rijke koopmannen en was een waar statussymbool. De kaarten werden met de hand ingekleurd en vervaardigd en waren voor de normale mens niet te betalen. Linksboven ligt het noorden op deze oude kaart.

Leiden in de 16e eeuw

Tegen het einde van de 16e eeuw ontwikkelde Leiden zich tot een belangrijk centrum van drukkerijen, uitgeverijen en boekhandels. De beroemde drukker Christoffel Plantijn was er enige tijd gevestigd. Eén van zijn leerlingen was Lodewijk Elsevier (1547-1617), een telg uit een beroemd uitgeversgeslacht, wiens boekhandel en drukkerij de grootste van Leiden werd. Elsevier was in 1580 uit Leuven, dat in handen van de Spanjaarden was, gevlucht.Bij het bestellen van deze kaart kunt u het volgende van ons verwachten:
  • Verzending binnen 5 werkdagen door Post.nl.
  • We drukken uw kaart af op een duurzame, dikke, matte papiersoort. Hierdoor blijft uw afdruk ook in de toekomst van hoge kwaliteit.
  • Het passe-partout wordt met de hand op maat gesneden van zuurvrij karton. Dit zorgt er voor dat de schuine snede niet gaat verkleuren.
  • U kunt kiezen uit een echte houten lijst in de kleur koloniaal of zwart.
  • De lijsten hebben een echte glasplaat van helder glas. Doordat de glasplaat niet van kunststof is maar van echt glas komen de kleuren van uw kaart het beste tot zijn recht.
  • U kunt de kaart bestellen zonder passe-partout met lijst, maar ook alleen de kaart. Kies altijd hetzelfde formaat lijst als de maat van de gekozen kaart!
  • Extra: Elke lijst is aan de achterkant voorzien van een certificaat met daarop een overzicht van de historie van de stad. Leuk om nog eens terug te duiken in het verleden van de stad op de door u gekozen kaart!
Elke kaart wordt door ons gratis verzonden binnen Nederland!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies