Standard-Line-Shad
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Header
Stad Sloten Stad Sloten Stad Sloten Stad Sloten
Stad Sloten Stad Sloten Stad Sloten Stad Sloten
Stad Sloten
0 Review | Review toevoegen
Reproductie oude historische kaart van Sloten uit 1649 door Joan Blaeu.

Standaard levertijd

3

€ 62,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Sloten - oude historische kaart van Blaeu. Reproductie van oude historische kaart van Sloten uit 1649 genaamd Slooten.
Mooie reproductie van een oude historische kaart van de stad Sloten. De kaart is gedrukt en daarna met de hand ingekleurd. Dit was een tijdrovende klus. De kaarten werden daarna ingebonden in een atlas.In die tijd een zeer kostbaar bezit. De vele details van de stad Sloten uit de 17e eeuw zijn nog zeer duidelijk te zien! Nu ook voor u beschikbaar, omdat de originele oude kaarten ingescand zijn en dus makkelijk kunnen worden afgedrukt.  

De kaart is gemaakt door de bekende cartograaf Joan Blau. Joan Blaeu werd in 1596 geboren als zoon van Willem Blaeu. Vader Willem vestigde zich in 1600 in Amsterdam als kaartenmaker, drukker en uitgever van vermaarde atlassen. Vader en zoon Blaeu behoren tot de beroemdste cartografen van de wereld. In 1649 verscheen de atlas Toonneel der Steden, waarin kaarten stonden van de meeste vestingsteden van Nederland. In de atlassen staat in het voorwoord het volgende;

‘Myn voornemen is, gunstige leser, een toonneel te bouwen, om op het selve de afbeeldingen en beschrijvingen van de steden des aertrijcks te vertoonen. Ghy sult, geloof ick, met my oordeelen, dat het een wichtigh werck is, van meer dan gemeenen arbeit, oneindelijcke kosten, en by het leven van een mensch naeulijcks te bereicken. Ick sal evenwel aenvangen, en met onvermoeiden yver, soo veel mogelijck is, voortgaen tot het einde mijner jaren, welcke ick ten besten van ’t gemeen altijt sal trachten te besteden.’Bij het bestellen van deze kaart kunt u het volgende van ons verwachten:
  • We drukken uw kaart af op een duurzame, dikke, matte papiersoort. Hierdoor blijft uw afdruk ook in de toekomst van hoge kwaliteit.
  • U kunt kiezen uit een echte houten lijst in de kleur koloniaal of zwart.
  • De lijsten hebben een echte glasplaat van helder glas. Doordat de glasplaat niet van kunststof is maar van echt glas komen de kleuren van uw kaart het beste tot zijn recht.
  • Het passe-partout wordt met de hand op maat gesneden van zuurvrij karton. Dit zorgt er voor dat de schuine snede niet gaat verkleuren.
  • U kunt de kaart bestellen zonder passe-partout met lijst, maar ook alleen de kaart. Kies altijd hetzelfde formaat lijst als de maat van de gekozen kaart!
  • We versturen uw kaart binnen 5 werkdagen via Post.nl.
  • Extra: Elke lijst is aan de achterkant voorzien van een certificaat met daarop een overzicht van de historie van de stad. Leuk om nog eens terug te duiken in het verleden van de stad op de door u gekozen kaart!
Elke kaart wordt door ons gratis verzonden binnen Nederland!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.